maanantai 22. lokakuuta 2012

Karlsruhe Cribs, Part 2 - Kaiserstraße

 


Noniin, vuorossa olisi kämppä numero kaksi! Asuntoni sijaitsee oikeastaan aivan Karlsruhen ytimessä. Kaiserstraße on Karlsruhen pääkatu, jonka varrella sijaitsevat lähes kaikki raflat, kaupat ja putiikit. Myös suurin osa ratikoista kulkee juurikin kämppäni edestä, joten yhteyksien puolesta paikka ei voisi paljon täydellisempi olla. Kuten Aku mainitsi jo ensimmäisissä postauksissa, kämpät ovat erittäin kiven alla Karlsruhessa. Yksinkertaisesti kaupungissa on liikaa opiskelijoita ja asuntomarkkinat ovat todella tiukalla. Omalla kohdalla asunnon hankinta onnistui yhdellä sähköpostilla! Tähän kuitenkin vaikutti se, että hyvä ystäväni ESTIEM-piireistä sattui lähtemään vuodeksi vaihtoon Singaporeen täältä Karlsruhesta ja hän halusi vuokrata huoneensa minulle.  


Ja sitten itse asuntoon! Kämpässä on neliöitä luultavasti toista sataa, sillä jo oma huoneeni on 22 neliöinen. Vuokraa tulee maksettua lähes saman verran kuin suomessa (325€ sisältäen kaiken), mutta kämppä on aivan eri tasoa kuin LOASin opiskelijaboksit. Asunto on niin kutsuttu opiskelija WG, kämppiksiä minulla on 4  ja kaikki ovat saksalaisia. Tämä on ehkä yksi suurimmista eduista, sillä päivittäinen kommunikointi saksaksi ei ainakaan huono asia ole. 



Ystäväni jätti huoneensa kalustettuna (mukaanlukien LCD-näytön, stereot, lakanoita sekä pyyhkeitä), joten ikeasta ei paljon asioita tarvinnut hankkia.








Asunto on alun perin koostunut kahdesta eri asunnosta ja jossakin vaiheeessa tästä on tehty isompi “asuntola”. Kylpyhuoneita löytyy kaksi kappaletta, joten yleensä ei vessaan tarvitse jonottaa.



Olohuone ei ole kovinkaan iso, mutta kyllä siellä silti mielellään aikaa viettää TV:n ääressä. Meiltä ei löydy 46 tuumaista 3D-telkkaria ja siitä olenkin hieman kateellinen Akulle.

Keittiöstämme löytyy yksi maailman parhaimmista keksinnöistä.....TISKIKONE! Miellyttävänä lisänä myös viina-annostelijat :D






Tässä oli hyvin lyhyesti ja ytimekkäästi minun asuntoni, lähiaikoina tulossa hieman koostetta eri reissuilta joita ollaan tehty sekä ehkäpä jotakin myös niistä hieman tylsemmistä aiheista, kuten koulusta ja kursseista! Stay tuned for that!

Peace

Lauri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti